Tygodniowe menu
- Poniedziałek09. 06.
- Zupa brokułowa, kartacze z mięsem polane masełkiem (2szt.), herbata owocowa. (Zupa 250ml; kartacze 150g; napój 200ml.)(1,6,8) (1,2,6)
- Wtorek10. 06.
- Zupa ogórkowa z ryżem, klopsiki w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kap. pekińskiej, kompot. (Zupa 250ml; klopsiki 120g; ziemniaki 150g; surówka 80g; napój 200ml.)(1,6,8,9) (1,2,6)
- Środa11. 06.
- Rosół z makaronem, naleśniki z dżemem 2szt, kompot (Zupa 250ml; naleśniki 2szt; napój 200 ml.)(1,2,8) (1,2,6)
- Czwartek12. 06.
- Zupa buraczkowa, udko z kurczaka, ryż, surówka z kapusty czerwonej, pora i jabłka, kompot. (Zupa 250 ml; udko 120g; ryż 100g; surówka 80g; napój 200ml.)(1,2,8,9)
- Piątek13. 06.
- Kapuśniak, paluszki rybne (3szt), ziemniaki, marchew na gęsto, herbata owocowa. (Zupa 250ml; paluszki rybne 100g; ziemniaki 150g; marchew 80g; napój 200ml.)(1,6,8) (1,2,3,12)
- Sobota14. 06.
- Nieczynna
- Niedziela15. 06.
- Nieczynna
Alergeny
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki