- Poniedziałek28. 04.
- Zupa ryżowa z warzywami, kluski na parze z masełkiem i cukrem., herbata owocowa. (Zupa 250 ml; kluski na parze 2 szt; napój 200 ml. )(1,8) (1,2,6)
- Wtorek29. 04.
- Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz z indyka, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego i kapusty białej, kompot. (Zupa 250 ml; gulasz z indyka 120 g; kasza 100 g; sałatka 80 g; napó 200 ml. )(1,6,8) (1)
- Środa30. 04.
- Barszcz ukraiński, łazanki z kiełbasą i kapustą, kompot. (Zupa 250 ml; łazanki 220 g; napój 200 ml.)(1,6,8) (1,2,9)
- Czwartek01. 05.
- DZIEŃ WOLNY
- Piątek02. 05.
- Dzień dodatkowo wolny od zajęć dydaktycznych
- Sobota03. 05.
- Nieczynna
- Niedziela04. 05.
- Nieczynna
Alergeny
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki